Disciplines

Water zoeken

De honden van de Belgium Rescue Dogs zijn getraind om verdronken personen te zoeken in het water. Hiervoor gebruiken we 2 methoden.

Oever:

IMG_8602aBij deze methode gaan de honden de oevers afzoeken naar menselijke geuren. Van zodra zij een menselijke geur hebben gedetecteerd zal de hond dit aan zijn geleider aangeven. 

 

 

 

Boot:

0703aBij deze methode zal de hond de geuren die opstijgen uit het water selecteren. Op het moment dat hij een menselijke geur waar neemt zal hij dit aan zijn geleider aangeven. 

Puin zoeken

 

20080823_5292a

Ook voor puin zijn onze honden inzetbaar. Zij worden hiervoor getraind vanaf puppy om op verschillende ondergronden te kunnen werken.

Vlakte zoeken

 

CIMG5457aBij het vlaktezoeken zullen de honden een bepaald gebied zoals een weide of bossen uitkammen. Vinden zij een persoon dan gaan zij hun geleider hiervan verwittigen door te blaffen terwijl zij bij het slachtoffer blijven staan.

Lijken zoeken

Ons team beschikt over lijkenhonden. Wanneer personen langere tijd vermist zijn, worden zij ingezet.

Ze duiden op een andere manier aan dan bij de levende slachtoffers. Bijvoorbeeld door te graven wanneer het slachtoffer niet zichtbaar is of passieve houding aan te nemen indien het slachtoffer wel zichtbaar is.

IMG_6100a IMG_2652aIMG_3505a